TALENTONTWIKKELING & EXCELLENTIE

Leerlingen willen deugen!

Hoe laat je leerlingen excelleren? Welke rol spelen deugden bij de persoonsontwikkeling? Hoe speel ik in op de ‘eigenheid’ van leerlingen? Welke waarden zijn voor mij belangrijk?

Goed leraarschap is waardengestuurd en ingebed in drie doeldomeinen van het onderwijs: Kwalificatie, socialisatie en persoonsvorming. Leerlingen willen ‘gezien’ worden en ‘op niveau’ worden aangesproken; ze willen deugen! Dat vraagt meer dan onderwijs dat gaat ‘van-les-naar-les’, waarin vooral de docent aan het werk is. Het vraagt ‘top-down-management’: ruimte voor leerlingen die actief willen leren vanuit een kritische, onderzoekende houding.

Inhoud

In dit traject wordt ingegaan op de rol van deugden, normen en waarden binnen het vak van docent. Met ervaringen uit de praktijk onderzoeken we hoe vanuit dit perspectief  het pedagogisch handelen van docenten kan bijdragen aan talentontwikkeling en het laten excelleren van leerlingen. Hoe je kunt afstemmen op de onderwijs- en begeleidingsbehoefte van leerlingen (gepersonaliseerd leren) , zowel in de begeleiding als in de manier waarop je lesgeeft en je lessen organiseert (klassenmanagement).  Waar kijk je naar en waar heb je het dan over met leerlingen?

Resultaat

Resultaat is een beter contact met leerlingen en het kunnen aanvoelen en inspelen op de onderwijs- en begeleidingsbehoefte van leerlingen. Deelnemers zijn hiermee in staat leerlingen nog meer te laten excelleren in hun ontwikkeling.

Lezing

‘Leerlingen willen deugen’ is ook als lezing mogelijk (1 uur).

Niveau/doelgroep

voor beginnende, ervaren en zeer ervaren docenten.

Studiebelasting

Afhankelijk van het traject dat wordt afgesproken

Investering:

Afhankelijk van het traject dat wordt afgesproken
per dagdeel training € 900,-  inclusief materiaal- en reiskosten.
per dagdeel coaching on the job € 600,- inclusief reiskosten
BTW is niet verschuldigd.

Lezing: € 900,- inclusief reiskosten